אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

109
צפיות

רולדה בסגנון עקיצת הדבורה

המתכון של
רולדה בסגנון עקיצת הדבורה

עפ"י מתכון של Foody

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • עוגה
  • 4 ביצים M
  • 100 גרם או 1/2 כוס סוכר לבן
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 2 כפות דבש
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 קורט מלח דק
  • 95 גרם או 2/3 כוס קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כף קורנפלור
  • קרם
  • 2 מיכלים שמנת להקצפה 38%
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 4 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • קישוט
  • 200 גרם שקדים פרוסים
  • קלויים קלות בתנור עד להזהבה
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.


  • 2

    מכינים את העוגה: מקציפים במיקסר ביצים וסוכר כ-7 דקות.


  • 3

    מוסיפים שמן, דבש, תמצית וניל ומלח, ומערבבים..


  • 4

    מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקורנפלור, ומערבבים לבלילה אחידה (רק עד לאיחוד, לא לערבב יותר מדי).


  • 5

    מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים עם תרסיס שמן. יוצקים את הבלילה ואופים 8-10 דקות בתנור שחומם מראש (לוודא עם קיסם שמוכן, צריך לצאת עם פירורים, לא יבש מדי וגם לא נוזלי).


  • 6

    מיד לאחר האפייה הופכים בעדינות את העוגה על גבי מגבת מטבח, מנתקים בעדינות את נייר האפייה ומגלגלים במגבת. מניחים בצד להצטננות.


  • 7

    בינתיים מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת להקצפה, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג וניל במהירות נמוכה, עד לקבלת מרקם קרמי יציב (לא יותר מדי כדי לא לשבור את הקצפת)..


  • 8

    לאחר שהעוגה הצטננה, פותחים אותה, מורחים 3/4 מכמות הקרם ומזלפים מעל דבש ומגלגלים.


  • 9

    את שארית הקרם מורחים על הרולדה, מפזרים שקדים קלויים ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות (להתייצבות), לספיגת טעמים מקסימלית - כדאי גם להשאיר לילה.


1

מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.


2

מכינים את העוגה: מקציפים במיקסר ביצים וסוכר כ-7 דקות.


3

מוסיפים שמן, דבש, תמצית וניל ומלח, ומערבבים..


4

מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקורנפלור, ומערבבים לבלילה אחידה (רק עד לאיחוד, לא לערבב יותר מדי).


5

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים עם תרסיס שמן. יוצקים את הבלילה ואופים 8-10 דקות בתנור שחומם מראש (לוודא עם קיסם שמוכן, צריך לצאת עם פירורים, לא יבש מדי וגם לא נוזלי).


6

מיד לאחר האפייה הופכים בעדינות את העוגה על גבי מגבת מטבח, מנתקים בעדינות את נייר האפייה ומגלגלים במגבת. מניחים בצד להצטננות.


7

בינתיים מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת להקצפה, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג וניל במהירות נמוכה, עד לקבלת מרקם קרמי יציב (לא יותר מדי כדי לא לשבור את הקצפת)..


8

לאחר שהעוגה הצטננה, פותחים אותה, מורחים 3/4 מכמות הקרם ומזלפים מעל דבש ומגלגלים.


9

את שארית הקרם מורחים על הרולדה, מפזרים שקדים קלויים ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות (להתייצבות), לספיגת טעמים מקסימלית - כדאי גם להשאיר לילה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים