לןגן

כעכים מלוחים

מאת: דליה אליאסי, פורסם: 07/12/2025 | 03:34
כעכים מלוחים

תקציר המתכון: המתכון הבא הוא מתכון על בסיס האפייה הנוסטלגית של פעם שעוד היו משתמשים במרגרינה ולא נבהלים

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. אופן ההכנה לפי סדר הפעולות הבא:

  2. לחמם תנור 180 מעלות

  3. לשים בקערה את המרגרינה, המים, השמן, אבקת אפייה והביצה ולבסוף להכניס את הקמח תוך כדי לישה.

  4. ללוש עד לקבלת בצק נעים לעבודה.

  5. לעטוף בניילון נצמד ולהניח למנוחה.

  6. בינתיים לטרוף בצד 3 ביצים ולשים בצלחת נפרדת -200 גרם סומסום .

  7. ליצור נחש ועיגול לטבול בביצה ואח״כ בסומסום

  8. לאפות כ30-40 דקות - עד שמזהיב לאחר האפייה להעביר את העוגיות לרשת לצינון