לןגן

בשר ואורז בסיר אחד

מאת: איציק שלמה, פורסם: 17/09/2025 | 07:44
בשר ואורז בסיר אחד

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל. בסיר רחב מחממים שמן זית ומשחימים את הבשר מכל הצדדים. מוציאים לצלחת.

  2. באותו סיר מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים שום, דבש ותבלינים. מערבבים היטב.

  3. מוסיפים יין לבן ומצמצמים מעט (אידוי אלכוהול),

  4. מוסיפים את המים ומחזירים את נתחי הבשר. מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים או עד ריכוך כמעט מלא של הבשר .

  5. שוטפים את האורז היטב ומסננים. מוסיפים לסיר את האורז, הערמונים, החמוציות, פטרוזיליה קצוצה ועוד כוס מים במידת הצורך.

  6. מערבבים בעדינות, מכסים בנייר אפיה רטוב ובחוט ומעל את המכסה של הסיר. ומבשלים כ-30 דקות נוספות עד שהאורז רך והנוזלים נספגו.

  7. לקראת ההגשה מפזרים שקדים קלויים.אפשרות להגשה, גרגירי רימון.