לןגן

מלבי

מאת: עינת דגא, פורסם: 16/09/2025 | 08:46

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשים בסיר קטן את החלב השמנת קורנפלור סוכר ומי ורדים לערבב היטב עם מטרפה

  2. להניח את הסיר על אש בינונית גבוהה להביא לרתיחה תוך בחישה מתמדת עם מטרפה ידנית ברגע שהתערובת מגיעה לרתיחה היא מסמיכה. יש להמשיך לבשל עוד חצי דקה.

  3. לשפוך את התערובת לכוסות הגשה לכסות בניילון נצמד לצנן ולהכניס לקירור מלא במקרר .

  4. לסירופ אדום לשים בסיר קטן פירות יער או מי סלק או צבע מאכל אדום סוכר מים ומי ורדים להניח על אש גבוהה להביא לרתיחה להנמיך לאש נמוכה ולבשל עוד 10 דקות ברתיחה

  5. עדינה עד שהתערובת מסמיכה בהגשה למזוג את הסירופ לפזר מעט פיסטוקים או בוטנים וקוקוס.

  6. את הפירות ניתן לסנן לקבלת סירופ צלול