קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
בסיר רחב צורבים את נתח הבשר מכל צד כ־3 דקות, עד סגירה יפה.
מוציאים את הבשר ומעבירים לסיר עמוק עם מים, בצל חתוך לרבעים, עלי דפנה, עלי סלרי וגרגירי פלפל אנגלי. מבשלים כשעתיים וחצי עד שהבשר רך מאוד (בסיר לחץ הזמן קצר יותר). כשהבשר מוכן מוציאים, מצננים היטב ורק אז פורסים לפרוסות דקות. שומרים את הציר.
לרוטב:
בסיר רחב מטגנים בצלים עד הזהבה, מוסיפים פטריות ושום ומאדים. מתבלים באבקת מרק בצל, רוטב לצלי, מלח, פלפל, כורכום, פפריקה, כמון, עלי דפנה, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט, תבלין לצלי וגרגירי חרדל.
מוסיפים את פרוסות הצלי, צורבים קלות עם התבלינים ומוסיפים סילאן ויין אדום.
מסדרים סביב הבשר את תפוחי האדמה, מוסיפים כשתי וחצי כוסות מציר הבשר ועוד מעט מים רותחים – עד לגובה טיפה מעל הנתח. מפזרים מעט קינמון על הבשר.
מביאים לרתיחה על אש בינונית־גבוהה, ואז מנמיכים ומבשלים כשעה.
מעבירים את הסיר לתנור בחום 200–210 מעלות עם מכסה, עד שהבשר מתרכך מאוד. לקראת הסוף מסירים מכסה ומשחימים מעט.