לןגן

פירושקי מטוגנים במילוי תפו''א ובצל מטוגן

מאת: אורית לוי, פורסם: 14/07/2025 | 11:31
פירושקי מטוגנים במילוי תפו''א ובצל מטוגן

תקציר המתכון: טעם של סבתא שלי, אין עדה שלא מכינים כאלו, נטרף בדקות

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. במיקסר לערבב עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר, מלח, מים (או חלב) ויוגורט כ- 3 דקות עד התגבשות בצק. להוסיף שמן וללוש עוד 10 דקות במהירות בינונית.

  2. להתפיח מכוסה בניילון נצמד ומגבת חמימה שעה וחצי או לילה במקרר.

  3. בקערה מניחים את הפירה.

  4. במחבת ממיסים את החמאה ומטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה.

  5. מכניסים לקערה עם התפו''א, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. מצננים לגמרי.

  6. לחלק את הבצק לכדורים במשקל 40 גר' ומניחים למנוחה 5 דקות.

  7. מרדדים כל כדוק לעלה, מניחים מילוי ומקפלים לכדור כמו קובה.

  8. מתפיחים את הכדורים עוד 20 דקות.

  9. מחממים בסיר רחב ועמוק שמן עמוק ומטגנים עד הזהבה.

  10. להניח על רשת צינון.