לןגן

אושפלאו (פלוב) בוכרי עם בשר ממכר של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 09/07/2025 | 05:45
אושפלאו (פלוב) בוכרי עם בשר ממכר של סבתא לאה

תקציר המתכון: תבשיל הדגל של יהדות בוכרה, הכל בסיר אחד, השילוב של הבשר עם האורז, הגזר, חווית טעמים מענגת, כל ביס חגיגה. אני יודעת שיש המון מתכונים לתבשיל אני עשיתי לו קצת שינוי, ממליצה לנסות.

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים היטב את השמן במחבת רחבה, שמים את קוביות הבשר וצלעות הכבש, זורים מעל מעט פלפל שחור גרוס, קורט מלח וצורבים היטב היטב מ-2 הצדדים, מוציאים מהמחבת לקערה ושמים בצד

  2. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את הגזרים וממשיכים לטגן עד להזהבה יפה

  3. מוסיפים את גרגירי החומוס, תבלינים (כוסברה טחונה, כמון טחון, מלח, שום גבישי, פלפל שחור, צ'ילי יבש) ומערבבים היטב

  4. מוסיפים את האורז עם 2 כפות שמן ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה

  5. מרפדים את הסיר בנייר אפייה, משמנים מעט את קרקעית הסיר, מניחים 5-6 פרוסות תפוח אדמה עד לכיסוי קרקעית הסיר, מוסיפים מעט מתערובת האורז, מעל קוביות בשר, צלעות כבש וככה בונים 3 שכבות

  6. מוסיפים 6 כוסות מים או עד כיסוי התבשיל, מכסים בנייר אפייה, מעל במכסה הסיר, מביאים לרתיחה על אש בינונית ומבשלים כ-25 דקות

  7. מחממים תנור אפייה ל-160 מעלות ואופים שעתיים וחצי

  8. מוציאים את התבשיל מהתנור, הופכים את הסיר מעל מגש עגול גדול, מגישים למרכז השולחן ויאללה חגיגה.

  9. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה