סלט בוראטה
			 
		
		
			מאת: אורית לוי, פורסם: 25/06/2025 | 11:50
		
			
					
				תקציר המתכון: 
				להכין בבית ולהרגיש במסעדת שף איטלקית
			
		
		
			קטגוריה: סלטים,
			מספר מנות: 0,
			זמן הכנה: 0 דקות,
			כשרות: כשר חלבי,
			דרגת קושי: קל מאוד
		
		
		מרכיבים
			
					- 
						חופן  עלי בייבי או רוקט שטופים וחתוכים גס
					
 
					- 
						בערך  20 עגבניות שרי (אפשר לערבב אדומות וצהובות) חתוכות לחצאים
					
 
					- 
						חופן  עלי בזיליקום טריים חתוכים גס
					
 
					- 
						חצי  כפית מלח גס
					
 
					- 
						חצי  כפית פלפל שחור גרוס
					
 
					- 
						חופן  קרוטונים
					
 
					- 
						חצי  בצל סגול חתוך לרצועות דקות (לא חובה אבל מוסיף המון)
					
 
					- 
						גבינת  בוראטה שלמה (להוציא מהמקרר 15 דקות לפני ההכנה)
					
 
					- 
						ניתן  להוסיף גם זיתי קלמטה חתוכים ללא גלעין, צנוברים קלויים 30 דקות על מחבת ללא שמן, 
					
 
			
				לתיבול
			
					- 
						3  כפות שמן זית
					
 
					- 
						כפית  חומץ בלסמי
					
 
			
		
		אופן הכנה
		
				- 
					
בקערה להניח את עלי הבייבי, את העגבניות, בזיליקום, קרוטונים ובצל. מתבלים במלח גס ופלפל שחור ומערבבים היטב.
				 
				- 
					
מניחים באמצע את גבינת הבוראטה.
				 
				- 
					
מזלפים שמן זית וחומץ בלסמי ומגישים