לןגן

חטיפי זיתים

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 27/05/2025 | 19:43
חטיפי זיתים

תקציר המתכון: חטיפי הזיתים יוצאים טעימים מאד ונחטפים מהר

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים את הקמח עם קוביות החמאה עד לקבלת פירורים. מוסיפים את המלח, גבינה לבנה וקוטג' ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. קורצים מן הבצק עיגולים קטנים, שוטחים אותם בכף היד ועוטפים עם כל עיגול כזה זית אחד. סוגרים ומהדקים היטב.

  2. מחממים תנור ל- 180 מעלות צלזיוס מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה מסדרים את חטיפי הזיתים בתבנית ואופים בחום בינוני גבוה במשך 15-290 דקות או עד שהעיגולים יזהיבו אך לא ישחימו. מגישים חם או קר. טעימים מאד ונחטפים איך שיוצאים מהתנור.