בורקס סלומון עם תרד ופיטריות 
			 
		
		
			מאת: נועם זיגדון, פורסם: 05/05/2021 | 12:40
		
			
				
		
			קטגוריה: מאפים,
			מספר מנות: 0,
			זמן הכנה: 0 דקות,
			כשרות: כשר פרווה,
			דרגת קושי: קל
		
		
		מרכיבים
			
					- 
						*בורקס  סלומון עם תרד ופיטריות*
					
 
					- 
						1  חבילת בצק עלים מרודד 
					
 
					- 
						4  מנות דג סלמון פרוס ללא עור ועצמות  
					
 
					- 
						  מלח
					
 
					- 
						פלפל  שחור גרוס 
					
 
					- 
						2  כפות שמן זית 
					
 
					- 
						לשטוף  היטב את הדג לסנן ולייבש בנייר מגבת 
					
 
					- 
						לפזר  עליו מלח ופלפל שחור 
					
 
					- 
						לחמם  מחבת פסים עם שמן 
					
 
					- 
						לצרוב  את הדג כ-3 דקות מכל צד 
					
 
			
				למילוי
			
					- 
						400  גרם עלי תרד שטופים 
					
 
					- 
						1  בצל גדול חתוך לקוביות 
					
 
					- 
						5   שיני שום כתושות
					
 
					- 
						1  סלסלת פיטריות שמפיניון חתוכות 
					
 
					- 
						מיץ  מחצי לימון 
					
 
					- 
						2  כפות צנוברים 
					
 
					- 
						כפית  כמון 
					
 
					- 
						פלפל  שחור 
					
 
					- 
						מלח  
					
 
					- 
						שמן  
					
 
			
		
		אופן הכנה
		
				- 
					
לטגן את הבצל עם שמן עד לשקיפות 
				 
				- 
					
להוסיף את הפיטריות והשום 
				 
				- 
					
ולטגן 3 דקות נוספות 
				 
				- 
					
להוסיף את התרד הלימון הצנוברים והתבלינים 
				 
				- 
					
לבשל על אש גבוהה עד לצימצום נוזלים 
				 
				- 
					
לפתוח את הבצק 
				 
				- 
					
לחלק אותו ל-2 
				 
				- 
					
לשים בחלק התחתון מהתערובת תרד 
				 
				- 
					
מעל להניח את הדג הצלוי 
				 
				- 
					
לסגור לרולדה 
				 
				- 
					
לחרוץ חריצים 
				 
				- 
					
למרוח בחלמון ביצה 
				 
				- 
					
לפזר שומשום 
				 
				- 
					
לאפות בתנור שחומם מראש על 180° כ-35 דקות 
				 
				- 
					
באהבה נועם זיגדון 💞