 
				שיפודי סלמון צרוב ברוטב יוגורט מרענן
			 
		
		
			מאת: חופית אלמקייס, פורסם: 24/09/2020 | 10:34
		
			
					
				תקציר המתכון: 
				מנה קלילה,מתאימה לארוחת ערב
לכל המשפחה
			
		 
		
			קטגוריה: דגים,
			מספר מנות: 0,
			זמן הכנה: 0 דקות,
			כשרות: כשר חלבי,
			דרגת קושי: קל מאוד
		
		 
		מרכיבים
			
					- 
						להכנת  הסלמון-
					
- 
						נתח  סלמון במשקל 1 ק"ג בערך
					
- 
						(רצוי  שיהיה חצי קפוא-על מנת להקל על הורדת העור)
					
- 
						להשרות  במיץ לימון ומלח 20 דקות
					
- 
						לשטוף  הייטב 
					
להכנת הרוטב
			
					- 
						גביע  יוגורט יווני של דנונה
					
- 
						1/3  כוס שמנת חמוצה
					
- 
						שמיר  טרי קצוץ
					
- 
						2  שיני שום כתוש
					
- 
						כף  מיץ לימון
					
לחתוך לריבועים ולהשרות במרינדה שעה במקרר
			
					- 
						חצי  כוס ח"פ רוטב טריאקי
					
- 
						3  כפות רוטב רימונים
					
- 
						3  כפות רוטב צ'ילי
					
- 
						2  כפות שמן שומשום
					
- 
						3  כפות סילאן
					
- 
						3  שיני שום כתוש
					
- 
						כף  ג'ינג'ר טרי מגורד
					
- 
						  מלח
					
- 
						חצי  כף פלפל שחור גרוס
					
 
		אופן הכנה
		
				- 
					לערבב את כל חומרי המרינדה ולהשרות את הדג בפנים. 
- 
					לאחר שעה במקרר לשפד את הדג 
- 
					ולצרוב על מחבת פסים לוהטת מכל הצדדים. 
- 
					להכנת הרוטב: 
- 
					בקערה לערבב את כל המרכיבים 
- 
					ולהגיש לצד שיפודי הסלמון