לןגן

מרק עדשים ואורז

מאת: אורית לוי, פורסם: 17/06/2015 | 13:48
מרק עדשים ואורז

תקציר המתכון: מרק משביע, סמיך, קל מאוד, הולך נהדר עם לחם טרי וחם ומתאים לניחום בלילות החורף הקרים (אני אישית טורפת אותו גם בקיץ)

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. משרים את העדשים 20 דק' במים פושרים.

  2. בסיר בינוני מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן עד להזהבה. מוסיפים רסק ומים עד אמצע הסיר ומערבבים. נותנים רתיחה.

  3. כשרותח מוסיפים את העדשים לאחר ששטפנו וסיננו אותם ונותנים רתיחה נוספת (הפעם עם העדשים). כשרותח מכניסים מרק עוף, מערבבים היטב , מכסים עם המכסה ומבשלים 20 ד'.

  4. מתבלים במלח ופלפל וטועמים.

  5. מכניסים את האורז ומבשלים עם האורז עוד 20 דק'. אם חסר מים להוסיף מים רותחים בלבד. מערבבים מדי פעם.

  6. יוצא סמיך, מעדן ואוכלים עם לחם טרי וחם.

  7. אפשר להוסיף בשלב טיגון הבצל גם קוביות של בשר עגל ואז התבשיל הופך לבשרי ולא פחות טעים!

  8. פשוט מטגנים את הבשר יחד עם הבצל וכל שאר השלבים לפי הכתוב.

  9. בתיאבון!