תבשיל גרגירי חומוס בהשראת הדג המרוקאי
			 
		
		
			מאת: ציפי פיחוביץ Tsipi Pichovich, פורסם: 01/02/2018 | 05:54
		
			
					
				תקציר המתכון: 
				פיקנטי, נפלא-נפלא ויכול לשמש כתוספת ירק או כמנה עיקרית בארוחה צמחונית
			
		
		
			קטגוריה: צמחוניים,
			מספר מנות: 0,
			זמן הכנה: 0 דקות,
			כשרות: כשר פרווה,
			דרגת קושי: בינוני
		
		
		מרכיבים
				1.   לטיגון
			
					- 
						4  כפות שמן קנולה
					
 
					- 
						1  ראש שום מפורק, קלוף ופרוס גס
					
 
					- 
						1  פלפל ירוק חריף
					
 
			
				2.   גרגירי החומוס והגמבות
			
					- 
						4  כוסות חומוס מבושל קפוא
					
 
					- 
						2  גמבות חתוכות לרצועות
					
 
			
				3.   לרוטב
			
					- 
						תבלינים     -   1 כפית כורכום + 1 כף גדושה פפריקה מרוקאית / מתוקה + קורט פפריקה חריפה / פלפל שאטה גרוס + 1/2 כפית כמון + 1 כפית סוכר חום
					
 
					- 
						1  רסק עגבניות קטן
					
 
					- 
						1  כף גדושה מחית לימון כבוש
					
 
					- 
						4  כוסות מים, או עד לכיסוי התבשיל
					
 
					- 
						1  כפית מלח דק, אם יש צורך 
					
 
			
				4.   הכוסברה (חצי לבישול וחצי בגמר הבישול)
			
		
		אופן הכנה
		
				- 
					
לערבב בקערה את כל חומרי הרוטב
				 
				- 
					
לטגן בזריזות שום בשמן ולהיזהר מחריכה
				 
				- 
					
להוסיף את גרגירי החומוס, הרוטב, הפלפל החריף, הגמבות ומחצית מהכוסברה ולהביא לרתיחה
				 
				- 
					
לכסות, לבשל 45 דקות על אש נמוכה ולהוסיף מים מדי פעם כדי שיישאר בסוף מעט רוטב
				 
				- 
					
לתקן טעמים
				 
				- 
					
לכבות את האש ולהוסיף את יתרת הכוסברה הקצוצה
				 
				- 
					
ההגשה - על בורגול/ג'ריש, קוסקוס מהיר הכנה, קינואה, אורז וכדומה