עופות בתנור במילוי אורז ובשר טחון
			 
		
		
			מאת: ליאת קאדר, פורסם: 14/10/2017 | 06:43
		
			
					
				תקציר המתכון: 
				מנה מושלמת והכל בתבנית אחת
( אורז, עוף וגם בשר)
			
		
		
			קטגוריה: עוף,
			מספר מנות: 0,
			זמן הכנה: 0 דקות,
			כשרות: כשר בשרי,
			דרגת קושי: קל
		
		
		מרכיבים
			
					- 
						  המתכון מתאים למילוי 2 עופות. אני הכנתי 2 עופות. ניתן  להכין 1. פשוט להקטין כמויות. 
					
 
					- 
						2  עופות שלמים נקיים מבפנים ושטופים היטב
					
 
			
				למילוי
			
					- 
						1  כוס אורז בסמטי שטוף
					
 
					- 
						היטב  ומסונן מבושל ( כוס אורז בישלתי עם מעט מלח ומעט שמן וקצת פחות מ-2 כוסות מים רותחים עד לאידוי ) 
					
 
					- 
						250  גרם בשר טחון שטוגן עם שבבי בצל מטוגן, חופן צנוברים  ותבלינים( מלח, כורכום, פלפל מקאלף, מעט שמן, מעט פיטרוזיליה  יבשה) עד שמבושל.לצנן.
					
 
					- 
						חופן  ירוקים קצוצים ( כוסברה, פיטרוזיליה), קורט קינמון, 
					
 
					- 
						מעט  אבקת מרק,  3 כפות שבבי בצל מטוגן 
					
 
			
				לתיבול העופות
			
					- 
						מלח,  פלפל מקאלף,  מעט שמן , 1/3 כוס מים , פפריקה מתוקה, פלפל צילי גרוס, כורכום, 4 כפות דבש, פיטרוזיליה יבשה, מעט אבקת מרק, חופן שום יבש ששברתי ,  
					
 
			
		
		אופן הכנה
		
				- 
					
לערבב את חומרי המילוי:
				 
				- 
					
האורז המבושל, הבשר. המבושל, הירוקים ומעט אבקת המרק  ושבבי הבצל ולהניח בצד.
				 
				- 
					
למלא את העופות ולסגור עם קיסמים.
				 
				- 
					
את חומרי תיבול העוף לשים בקערה ולערבב ולמרוח על העופות. 
				 
				- 
					
להניח את העופות על מגש עם נייר אפיה ולצקת את הרוטב  שנשאר על העופות.
				 
				- 
					
לפזר מעט שומשום.
				 
				- 
					
לכסות  את העופות בתבנית חד פעמית  ולאפות בתנור שחומם מראש תכנית טורבו אפיה 200 מעלות עד שמוכן.
				 
				- 
					
מנה דלישס חלומית👌🏻👌🏻👍🏼😋🍗🍗🍗