עלי גפן ממולאים ברוטב עגבניות
			 
		
		
			מאת: אורית לוי, פורסם: 17/08/2017 | 00:57
		
			
					
				תקציר המתכון: 
				עלי גפן טעימים בטירוף, אפשר להיעזר בכל המשפחה יחד לגלגול העלים, אפשרי במילוי צמחוני או בשרי ולהתכונן - הסיר מתחסל במהירות!
			
		
		
			קטגוריה: תבשילים,
			מספר מנות: 0,
			זמן הכנה: 0 דקות,
			כשרות: כשר בשרי,
			דרגת קושי: קל
		
		
		מרכיבים
			
					- 
						עלי  גפן בכמות הרצויה (אפשר משומרים או טריים). משומרים - להשרות במים חמים 20 דק', לסנן ולשטוף. אם טריים להשרות חצי שעה במים רותחים עם כפית אבקת סודה לשתייה, לסנן ולשטוף פעמיים.
					
 
					- 
						חצי  ק''ג עוף טחון
					
 
					- 
						2  כוסות אורז רגיל לבן מבושל חלקית (לטגן בכף שמן, להוסיף 1 כוס מים, לתת רתיחה, לבשל על אש קטנה 5 דק' עם מכסה)
					
 
					- 
						2  שיני שום כתוש
					
 
					- 
						1  בצל בינוני קצוץ מטוגן
					
 
					- 
						1  כף אבקת מרק עוף + כפית מלח + כפית פלפל + כף שמן קנולה
					
 
					- 
						5  עלי נענע קצוצים + 8 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
					
 
					- 
						6  כפות גדושות עגבניות מגורדות (טרי או משימורים)
					
 
					- 
						2  גזרים מגורדים גס
					
 
					- 
						1  קופסת רסק עגבניות קטן או 2 כפות רסק עגבניות
					
 
					- 
						מיץ  מלימון אחד סחוט
					
 
					- 
						2  כפות סוכר
					
 
					- 
						1  שום כתוש
					
 
					- 
						1  כף אבקת מרק עוף + מעט מלח + מעט פלפל
					
 
					- 
						2  כפות שמן קנולה
					
 
					- 
						2  כוסות מים (אפשר רותחים - מזרז את הבישול)
					
 
					- 
						3  תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לטבעות לריפוד תחתית הסיר (לא מבושלים)
					
 
			
				למילוי:
			
				לרוטב:
			
		
		אופן הכנה
		
				- 
					
מרפדים סיר עגול ורחב בפרוסות תפוחי האדמה.
				 
				- 
					
מערבבים את כל חומרי המילוי יחד לעיסה אחידה.
				 
				- 
					
מניחים את העלים על משטח עבודה כשהצד המחוספס פונה כלפי מעלה. במרכז כל עלה מניחים כפית מהמילוי.
				 
				- 
					
מקפלים צד ימין פנימה, אח''כ צד שמאל, עם החלק התחתון של העלה עוטפים את המילוי וממשיכים לגלגל בצורת סיגר.
				 
				- 
					
מניחים את עלי הגפן בצורה מעגלית וצפופה בתוך הסיר על תפוה''א.
				 
				- 
					
מערבבים את מצרכי הרוטב ומוזגים את הרוטב על העלים.
				 
				- 
					
מניחים צלחת על העלים והרוטב.
				 
				- 
					
מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים בסיר סגור כ- 40 דק' עד לצימצום הרוטב.
				 
				- 
					
ממליצה להסיר מהאש, להשאיר עם מכסה סגור בתום הבישול עוד 20 דק' עד לספיגת הרוטב בעלים.
				 
				- 
					
אוכלים קר או חם - בתיאבון ♥