"קובה שיפטה" עיראקי של סבתא גלדיס
מאת: לאה מאיר, פורסם: 16/06/2017 | 10:45
תקציר המתכון:
תבשיל של קציצות בשר עם אפונה משובח לעילא ולעילא, נכדיי, ילדיי והמבוגרים בחבורה צוהלים שיש את התבשיל על השולחן.
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
לקציצות ...
-
1 קילו בשר בקר טרי טחון (עם שומן 15%-20% צוואר, פלדה, שריר, צלעות).
-
4 כפות פירורי לחם או 4 כפות קמח אורז או 4 כפות קמח מצה.
-
2 בצלים בינוניים, קלופים, מגוררים דק וסחוטים היטב.
-
1 תפוח אדמה מקולף, מגורר דק וסחוט היטב.
-
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק דק.
-
1 כפית אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט או אפשר להחליף בחצי כפית מלח.
-
1 כפית שטוחה בהרט (תערובת תבלינים עיראקית לקציצות).
-
1 כפית פפריקה מתוקה.
-
1/2 כפית כורכום.
-
1/2 כפית מלח.
-
1/2 כפית פלפל שחור.
-
למרק ...
-
4 כפות שמן.
-
2 בצלים בינוניים קצוצים דק.
-
4 שיני שום קצוצות דק.
-
2 גבעולי סלרי קצוצים.
-
2 עגבניות קצוצות דק.
-
2 כפות רסק עגבניות (קופסה קטנה של רסק עגבניות).
-
1 כף אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט (אפשר להחליף בכפית מלח).
-
1 כף פפריקה מתוקה.
-
1 כף סוכר.
-
1 כפית כורכום.
-
1 כפית מלח.
-
1 כפית פלפל שחור.
-
1 כפית שטוחה כמון טחון.
-
1 כפית שטוחה בהרט.
-
2-3 כוסות מים רותחים או לפי הצורך.
-
מיץ מלימון בינוני סחוט טרי.
-
1 שקית שלמה של אפונה ירוקה קפואה או 1 שקית שלמה של שעועית ירוקה.
-
שימו לב! אפשר להחליף את האפונה בשעועית ירוקה, שעועית צהובה, קישואים, תפוחי אדמה, גזר.
אופן הכנה
-
הכנת הקציצות..
-
שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ולשים כמה דקות היטב עד לקבלת תערובת אחידה
-
יוצרים כדורים מהתערובת בצורה אליפסה (קציצות מאורכות) או עגולות בידיים רטובות מעט ומשהים במקרר לשעה לספיגת הטעמים
-
הכנת המרק..
-
על להבה בינונית מחממים שמן בסיר מטגנים את הבצל והגזר עד להזהבה קלה
-
מוסיפים את שיני השום ומטגנים קלות (זהירות לא לשרוף את השום)
-
מוסיפים את גבעולי הסלרי, העגבניות החתוכות, רסק עגבניות, התבלינים פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף, בהרט, כורכום, מלח, פלפל שחור, כמון, סוכר, מים, מיץ הלימון ומערבבים היטב, מחכים לרתיחה של המרק, מורידים ללהבה בינונית, טועמים ומתקנים תיבול (זהירות חם), מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים כרבע שעה
-
מוסיפים את האפונה או את הירקות הנבחרים מביאים לרתיחה, מורידים את הלהבה ללהבה בינונית ומבשלים 3/4 שעה
-
מגישים לצד אורז לבן וזוללים
-
טיפ חשוב! אין צורך להציף את התבשיל במים יחד עם זאת צריך להישאר רוטב.
-
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה